Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative
23 November 2022
Succes de amploare pentru Opera Națională din București la Sala Mare UNESCO, cu Povestea iei, după 57 de ani de la ultimul turneu la Paris
24 November 2022

O actriţă, nouă personaje în spectacolul „Brâncuşi, dragostea mea” din 7 decembrie, la ARCUB

 

Miercuri, 7 decembrie 2022, la Sala Mare ARCUB, publicul bucureştean este invitat să descopere altfel universul artistului Constantin Brâncuşi prin intermediul spectacolului de teatru „Brâncuşi, dragostea mea” prezentat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

 

Spectacolul one-woman-show „Brâncuși, dragostea mea”, regizat de Beatrice Rancea, creat şi interpretat de actriţa şi scriitoarea Claudia Motea, aduce în prim plan nouă poveşti de iubire din viaţa marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse, cu femei celebre care i-au fost muze. De la Margit Pogany la Maria Tănase la Peggy Guggengeim, Cella Delavrancea, Eileen Lane, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu, toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de Claudia Motea, iar prezenţa lui Brâncuşi este construită prin cuvinte din scrisorile artistului rostite de vocea actorului Marius Bodochi, pe muzica live interpretată la vioară de Geanina Meragiu şi la pian de Adina Cocargeanu.

 

„Actriţa Claudia Motea inventează şi se reinventează în fiecare personaj, străbătând toată paleta artistică de sentimente: bucurie, tristețe, disperare, extaz pe parcursul unui singur spectacol la fel de rotund şi ameţitor ca «Sărutul» lui Brâncuşi. Extraordinar!” Prof. Dr. Carmen Bobocescu, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România

 

Lansat în februarie 2022, la împlinirea a 146 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, spectacolul este inspirat de cartea cu acelaşi nume scrisă de Claudia Motea, tradusă şi publicată în zece limbi.

 

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

 

Preţuri bilete:

Cat.I – 50 de lei;

Cat.II – 35 lei.

 

MIERCURI, 7 DECEMBRIE 2022, ORA 19.00

Brâncuşi, dragostea mea!

De şi cu: Claudia Motea

Regia & light design: Beatrice Rancea

Voce Constantin Brâncuşi: Marius Bodochi

Pian: Mădălina Ene

Vioară: Geanina Meragiu

Durata: 1h 10’

Producător: International Artiscan

 

 

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro.

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și dezvoltă anual sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru proiectele operatorilor culturali din București.

 

Persoană de contact (presă):

Renate Luică – Consilier Relaţii Publice ARCUB

E-mail: renate.luica@arcub.ro