Cum a început școala în mai multe țări din Europa
14 September 2021
Premiu european pentru un program de educație Eramus+
15 September 2021

O analiză la început de an școlar 

Primul filosof modern, cunoscutul matematician Wilhelm Leibnitz, a elaborat la începutul secolului al optsprezecelea, doctrina celei mai bune dintre toate lumile posibile.
Teoria sa a fost combătută în nenumărate rânduri deşi mulţi sunt convinşi că lumea existentă rămâne cea mai bună întrucât nu cunoaştem o alta.
Pe cale de consecinţă, educaţia românească devine cea mai bună dintre toate educaţiile posibile, chiar dacă anul şcolar 2021-2022 se anunţă a fi unul problematic.
De pildă, după ce, ani de zile, agenția care evaluează calitatea învățământului preuniversitar, ARACIP, a fost condusă, cu bune și rele, de expertul european și profesorul universitar Șerban Iosifescu, mediul politic a decis altceva. La finele săptămânii trecute, la conducerea ei a fost numit un profesor a cărui “excepțională” experiență didactică e aceea a organizării de baluri ale bobocilor (nouă la număr) la două licee din Botoșani.
La început de an școlar am comentat această decizie la Știința 360, dar și măsurile medicale din școli menite să țină virusul departe.
Dacă sunt sceptică în privința reformelor din educație? Ascultați materialul audio.
Mirela Nicolae