Joi, 11 iulie, începe Gărâna Jazz Festival 23
9 July 2019
Ediția a X-a a Festivalului Internațional de Arte Vizuale – VSLO – Zece ani în zece zile, cu cei mai importanți oameni de imagine din Europa și SUA
9 July 2019

O călătorie prin capodoperele și obsesiile lui Claude Monet la HAPPYCINEMA®!

Când fostul prim-ministru francez George Clemenceau a vizitat Giverny, a găsit mai multe tablouri în pivnița casei unde era găzduit. Grădina, iazul și tablourile care au făcut această casă unică sunt operele de artă ale lui Claude Monet.

Water Lillies by Monet – The Magic of Water and Light prezintă viața și opera geniului Impresionismului – Claude Monet și îi va conduce pe spectatori prin Muzeul Marmottan, la Musée de l’Orangerie și Musée D’Orsay din Paris, la Giverny pentru a vedea casa și grădina lui Monet și la Étretat pentru a inspira magia locurilor care l-au impresionat pe Monet.

Documentarul va rula la Happy Cinema București între 12 și 18 iulie. Trailer-ul poate fi urmărit aici: https://youtu.be/ePL58iJDFks

Ghizii acestei călătorii sunt actrița Elisa Lasowski (Game of Thrones și Versailles) și istoricul de artă și scriitorul Ross King, autorul best seller-ului Mad Enchantment: Claude Monet and the Mystery of the Water Lilies.

Prin intermediul acestora și a altor experți, publicul va descoperi ce l-a determinat pe Monet să iasă din depresia în urma căreia renunțase la pictură și să se dedice trup și suflet unei lucrări colosale: La Grande Décoration.

Regia: Giovanni Troilo

Scenariul: Giorgio D’Introno și Giovanni Troilo

Muzica: Remo Anzovino

Invitat special: Elisa Lasowski

Tarif Unic: 26 lei 

Bilete: www.happycinema.ro