Astăzi la Drept de autor: Traduceri şi traducători din limba română şi în limba română
17 November 2018
Emilian Galaicu-Păun este invitat astăzi la Drept de autor
18 November 2018

O carte pe zi: Cum a dat Gary Vee lovitura…

Realizator Valentin Protopopescu

Duminică, 18.11.2018, în emisiunea Răsfăţ matinal

Gary Vaynerchuk, Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta, traducere de Cosmin Nare, Editura Publica, Bucureşti
Prejudecata şi comoditatea mentală sînt duşmanii declaraţi ai succesului. De aceea, o carte aşa cum este cea semnată de americanul Gary Vaynerchuk, Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta, ne poate ajuta să privim altfel viaţa, relaţia cu banii şi cu viitorul. Ediţia română a apărut în traducerea lui Cosmin Nare la Editura Publica din Bucureşti. Care este povestea autorului?

Acesta a preluat de la tatăl său o prosperă afacere cu vinuri cotată la 3 000 000 de dolari şi a dezvoltat-o pînă la dimensiunea de azi, de 45 000 000 de dolari. Dar Gary nu s-a limitat la a improviza metode pentru a-şi promova, diversifica şi vinde produsele, ci s-a dezvoltat pe sine însuşi, descoperind şi inventînd noi modalităţi de a-şi amplifica personalitatea şi afacerea. A învăţat să comunice, să obţină o strategie de viaţă şi de piaţă, să ajute pe cei în nevoie şi să investească inteligent în cea mai profitabilă marfă cu putinţă: fiinţa umană.

Dintr-un afacerist totuşi mărunt el a devenit o celebritate mondială, astăzi fiind considerat de mulţi comentatori serioşi, dar şi de mii de manageri din întreaga lume, un adevărat guru al afacerilor. Plecînd de la o strategie personală de business, Gary a devenit un autentic filosof al actului managerial. Trăind revelaţia unui univers al oportunităţilor în cascadă, Vaynerchuk a înţeles extrem de rapid cît de importante sînt reţelele sociale, indiferent de platformă, pentru iniţierea, dezvoltarea şi transformarea afacerilor.

Cartea lui, Dă lovitura! De ce acum e momentul să faci bani din pasiunea ta, constituie şi o analiză pertinentă, nuanţată şi foarte utilă a apariţiei şi succesiunii diferitelor social media. Dar Gary nu este un fanatic al cîştigului cu orice preţ, ci un jucător de elită în registrul comunicării, al descoperirii de noi oameni valoroşi. Filosofia lui de viaţă şi acţiune este simplă, dar vitală în a fi aplicată imediat în cîmpul faptelor, fără nici o amînare.

Din punctul său de vedere, iată triumviratul comandamentelor esenţiale: Iubeşte-ţi familia! Munceşte pe brînci! Trăieşte-ţi pasiunea! Cine amînă, cine ocoleşte confruntarea, cine se lasă pe tînjală nu va avea nicicînd succes de durată. Succesul înseamnă în primul rînd sudoare şi sacrificiu.

Foto Gary Vaynerchuk, coperte, imagini din reţelele sociale, link you tube spre un videoclip de prezentare al autorului:

https://www.youtube.com/watch?v=0ilcARIMBv4.