Premieră la Teatrul “Stela Popescu” – Hoţul de mărgăritare
13 September 2018
FUChSIADA – spectacolul creat împreună cu publicul
14 September 2018

O nouă selecție a producției Teatrului Național Radiofonic, iHamlet de Elise Wilk, la un prestigios festival internațional de teatru radiofonic pentru tineret

Producția iHamlet de Elise Wilk în regia lui Mihnea Chelaru a fost selectată în concursrul Prix Ex Aequo, un festival bienal de teatru radiofonic pentru copii și tineret organizat de Radio Televiziunea din Slovacia. Ediția a 12-a a festivalului va avea loc la Bratislava în perioada 13-16 noiembrie 2018, iar festivalul, dincolo de misiunea stimulării creativității în producțiile de teatru radiofonic pentru copii și tineret este și un loc de dezbatere teoretică, tehnică și de împărtășire a experiențelor estetice ale producției teatrului radiofonic pentru cea mai tânără audiență.

iHamlet este o variantă contemporană a capodoperei shakespeariene, translată în prezentul tinerilor de azi, după cum o sugerează și particula i din titlu. Regizorul Mihnea Chelaru revine cu iHamlet la dramaturgia Elisei Wilk, pe care a urmărit-o cu consecvență, găsindu-i în fiecare din producțiile de teatru radifonic un echivalent sonor original, validat de premiile obținute în concursurile internaționale.

I Hamlet mai participă în acestă toamnă la Berlin la competiția Prix Europa  la categoria Radio Fiction.

iHamlet  de Elise Wilk, adaptarea radiofonică şi regia Mihnea Chelaru

Distribuția: Dan Clucinschi, Oana Predescu, Daniela Ioniţă, Oliver Toderiţă, Cosmin Şofron, Vlad Bîrzanu, Adrian Dima, copilul Pavel Hăloiu, Stelică Muscalu, Rusu Rrenata, Janina Tudor.

Muzica originală: Codrin Lazăr, la violoncel: Eduard Târâș, regia de studio: Janina Dicu, redactor: Oana Cristea Grigorescu.