Filmul „După 40 de zile”, de Andrei Gruzsniczki, în festivaluri din Armenia și Olanda
28 September 2021
Marian Râlea în Orașul Vorbește: “Toți avem nevoie de joacă, visare și magie”
28 September 2021

Orașul Vorbește cu regizorul Tudor Platon: “Casa cu păpuși” sau viața din perspectiva bunicilor

Se spune că puțini oameni știu cum să îmbătrânească. Ei bine, Cica, Nana și prietenele lor, toate în vârstă de peste 70 de ani, au știut cum să o facă, fiecare cu bucuriile, necazurile și visurile lor. Energice și iubitoare de viață, ele aleg ca în fiecare an să petreacă timp de calitate împreună la o vilă izolată de pe Valea Oltului. Acolo împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani. Pentru că da, sunt prietene de 50 de ani și nu s-au gândit nici o clipă că ar putea să devină personaje de film documentar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HRvqkr1EEk4

 

O poveste foarte personală prin care Tudor Platon ne arată familia lui, „Casa cu păpuși” ne face atenți la imaginea care există în mintea noastră despre bătrânețe.

 

Andra Petariu povestit în emisiuna Orașul Vorbește cu Tudor Platon, debutant în regie,  dar un foarte cunoscut și apreciat director de imagine.