Macbett de Eugène Ionesco regizat de Silviu Purcărete, la Teatrului Maghiar de Stat de Cluj!
12 October 2021
Spectacolul Ceapa al Teatrului Stela Popescu invitat pe scena Teatrului Nottara, pe 19 octombrie
12 October 2021

Orașul Vorbește cu Roxana Lupu, una dintre actrițele cu cele mai multe roluri de regine și prințese

“Eu pot mai mult! Eu sunt mai mult!”, spune actrița Roxana Lupu referindu-se la plecarea din România, când, ajunsă la Londra, a ales să lucreze în corporații, a fost business developer și coach. Trâind înconjurată doar de actori și de regizori, ca într-o bulă, mă simțeam limitată foarte mult, nu mai aveam de unde să îmi trag seva creatoare, nu mai aveam de unde să mă inspir. Simțeam ca un fel de claustrofobie.”

Despre putere, dar și despre anxietate, despre traumele din facultate și despre vindecare, dar și despre jocurile copilăriei și despre poveștile cu regi, regine și prințese, Roxana Lupu a povestit în Orașul Vorbește cu Andra Petrariu.

 

Este actriță și este foarte cunoscută atât în România, cât și în Londra, pentru rolurile sale de regine și prințese, roluri care o onorează – după cum a declarat – și care au împiedicat-o să doarmă multe nopți la rând. Roxana Lupu a fost mai întâi regina Elisabeta a II-a în seriile documentare BBC: “Inside Buckingham Palace” și “Inside Windsor Castle”, prințesa Margareta în “Private Lives of Monarchs” și ducesa Tatiana Romanov în “Royal Murder Mysteries”. Abia apoi a interpretat rolul principal din filmul “Maria, regina României”, film pe care îl puteți vedea pe HBO GO și care va fi proiectat pe 17 octombrie, în Londra, la Institutul Cultural Român.