Timpul prezent – Un Nobel controversat
16 October 2019
Nicu Alifantis, Silviu Angelescu și Mircia Dumitrescu lansează ”Cartea de identitate” la Brăila
17 October 2019

Orașul vorbește cu scriitoarea americană Lisa Taddeo, în direct la Radio România Cultural

Taddeo, Author Photo, no credit line - world rights cleared

Vineri, 18 octombrie, scriitoarea americană Lisa Taddeo vine în direct la Orașul vorbește, Radio România Cultural.  Autoarea celei mai importante cărți contemporane despre dorința feminină va intra în dialog cu Ioana Bâldea Constantinescu live, de la ora 10.30.

  În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de şase ori Statele Unite pentru a cunoaşte femei obişnuite, din diverse regiuni şi din diverse medii. Rezultatul, Trei femei, este cel mai detaliat portret al dorinţei realizat vreodată de un scriitor de nonficţiune şi una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului.
  Despre acest demers jurnalistic inedit, despre psihologia feminină, despre poveștile de viață ale celor trei femei: Lina, Maggie și Sloane, vom afla chiar de la autoare într-un dialog moderat de jurnalista Cristina Stănciulescu la Librăria Humanitas Cișmigiu, tot vineri, de la ora 18.30.

Intrarea este liberă în baza unei rezervări prin Eventbook.

  Cartea este tradusă din limba engleză de Carmen Iulia Bourceanu și este disponibilă pe litera.ro și în librăriile din toată țara. 

„Trei femei este un strigăt de luptă… Taddeo nu judecă niciodată. Nici nu cade în cadrele pseudopsihologice pentru sex. Ea îşi locuieşte personajele… Pentru toţi cei care cred că ştiu ce vor femeile, această carte este un semnal de alarmă, iar volumul acesteia este dat la maximum.“ Time
„O privire revoluţionară asupra dorinţei feminine, această realizare jurnalistică ne dezvăluie trei femei carnale, curajoase şi cu defecte minunate.“ People
„Trei femei este portretul onest al dorinţei feminine pe care îl cere anul 2019.“ Marie Claire
„În loc să se piardă în sugestii ieftine, autoarea creează povestiri captivante… Trei femei surprinde durerea şi lipsa de forţă a dorinţei, ca şi bucuriile sale fără seamăn.“ The Economist

  Lisa Taddeo a fost colaborator la revista New York, la Esquire, Elle, Glamour şi la multe alte publicaţii. Scrierile sale de nonficţiune au fost incluse în antologiile Best American Sports Writing şi Best American Political Writing, iar povestirile ei au câştigat două Premii Pushcart. Trăieşte cu soţul şi fiica în New England.