Timpul prezent – Preşedintele SUA a anunţat moartea liderului ISIS
28 October 2019
Coruri celebre din opere, la Sala Radio
29 October 2019

Orașul vorbește cu scriitorul Richard Flanagan, în direct la Radio România Cultural

(Photo by JOEL SAGET / AFP)

Marți, 29 octombrie, cunoscutul autor tasmanian Richard Flanagan, câștigătorul prestigiosului Man Booker Prize în 2014, vine în direct la Orașul vorbește, Radio România Cultural, la invitația Ioanei Bâldea Constantinescu, de la ora 10.30.


Richard Flanagan (n. 1961, Tasmania), romancier, jurnalist și regizor de film, descendent al unei familii irlandeze deportate în Tasmania în secolul al XIX-lea, își încheie studiile cu o bursă la Universitatea din Oxford. Pasionat de peisajele sălbatice ale țării sale, participă la expediții cu canoe pe râurile insulei natale, care vor deveni o importantă sursă de inspirație pentru romanele sale. Editura Litera a publicat până acum cinci cărți semnate de autorul australian, toate în traducerea excepțională a lui Petru Iamandi: “O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, “Să bați din palme cu o singură mână”, “Persoana întâi”, “Moartea unei călăuze pe râu”, “Dorința”. Pentru romanele sale a primit Premiul Man Booker, Australian Booksellers Book of the Year Award, Vance Palmer Prize for Fiction și o nominalizare pentru filme la premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 18.30, Richard Flanagan va participa la o întâlnire cu publicul, moderată de scriitorul și criticul literar Marius Chivu. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.