HBO nu a definitivat numărul de episoade din sezonul al 8-lea al “Game of Thrones” și ia în calcul realizarea unui spinoff
17 January 2017
Vicleniile lui Scapino de Moliere, regia Alexandru Mâzgăreanu la Teatrul Tineretului
17 January 2017

Pascal Garray, unul din desenatorii celebrilor Strumpfi, a murit la 51 de ani

Desenatorul belgian Pascal Garray, unul din creatorii piticilor albaștri Strumpfi, a murit marți la 51 de ani, a anunțat editura Le Lombard, într-un comunicat citat de AFP.

Originar din Liege (Belgique), Pascal Garray s-a alăturat Studioului Peyo (studioul lui Pierre Culliford, alias Peyo, “părintele” Strumpfilor) în 1990. Timp de zece ani el a desenat pentru Peyo celebrele figuri ale piticilor albaștri cu pantalonași și fesuri albe, înainte ca Peyo să-i ceară să relanseze seria “Benoît Brisefer”.

După dispariția lui Peyo, în 1992, Pascal Garray desenează și scrie scenariul aventurilor noului personaj, Benoît Brisefer, un băiețel cu șapcă dotat cu puteri supranaturale, pe care însă le pierde când este răcit.

De-a lungul a 26 de ani de carieră, Pascal Garray a colaborat la 17 albume ale celebrilor Strumpfi și la 7 albume cu aventurile lui Benoît Brisefer.

“Familia studioului Peyo și colaboratorii săi deplâng dispariția unui desenator de talent și unui prieten de o simplitate și o căldură de neînlocuit”, notează în comunicat editura Le Lombard.

Sursa: AGERPRES