Știința 360 – 8 februarie 2021 – Început de semestru la Școala gimnazială nr.1 din comuna Independența, județul Galați
8 February 2021
Dimensiunea științifică a artei: Bogdan Drugă – Pentru lumea algelor, un an înseamnă viața a peste 200 de generații, cam ce  însemnă  7000 de ani în lumea oamenilor. ep. 2
9 February 2021

Pastila antistres – 9 motive pentru a merge la psiholog

 

Te-ai gândit să mergi la psiholog? Știai că în acest moment statisticile Alianței Naționale pentru Sănătate Mentală din Statele Unite spun că una din trei persoane se va confrunta la un moment dat cu probleme din domeniul psihiatric iar o persona din cinci se confrunta la acest moment cu o problemă ce îi afectează starea sa psihică?

…………

Dacă experimentați oricare dintre următoarele emoții sau sentimente în măsura în care acestea interferează cu viața, psihoterapia vă poate ajuta să reduceți efectele acestora.

Prin urmare:

  1. Dacă vă simțiți copleșiți.
  2. Dacă simțiți oboseală.
  3. Dacă simțiți furie disproporționată sau resentimente.
  4. Dacă manifestați agorafobie.
  5. Dacă semnalizați prezența atacurilor de panică
  6. Dacă identificați gânduri anxioase sau intruzive.
  7. Dacă identificați apatie.
  8. Dacă identificați deznădejde
  9. Și dacă constatați fenomenul de retragere socială – printr-o nevoie de a sta mai mult singuri…

… atunci – e important să luați în calcul o vizită la psiholog.

Uneori în psihoterapie rezultatele nu apar însă imediat. Chiar și într-o situație ideală, simptomele pot dura mai mult timp și la fel și intervenția.

E important de subliniat că un comportament disfuncțional – practicat 20 de ani – pentru a fi modificat are nevoie de hotărâre, răbdare și implicare din partea clientului, de un psihoterapeut cu care clientul să rezoneze și să construiască relație terapeutică – și are nevoie de timp alocat procesului de schimbare..

Vorbim de un proces de durată… sau așa cum spun psihologii: ”Medicația, atunci când este necesară – în funcție de gravitate, acționează pe simptom iar psihoterapia acționează pe cauză și are nevoie de timp”.

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra POPA

Psiholog clinician & Psihoterapeut

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță