cemafac.ro este live!
24 March 2020
Dimensiunea științifică a artei – Violența domestică în perioadele de carantină
24 March 2020

Pastila antistres – Acceptarea ca mod de traversare al momentelor de criză

Astăzi am să vă conduc într-o lume numita „lumea pierderii”… 

Chiar dacă vorbim de pierderea unui obiect drag, a unui stil de viața al unui drept pe care îl aveam sau îl câștigasem, pierderea unei persoane care plecă de lângă aici pe Pământ sau Acolo Sus, cu toții în astfel de momente întrăm într-o lume a pierderii.

Aici ducem o luptă interioară cu noi înșine – o lupă cu cei din jur  – ducem o luptă cu tot ce ne înconjoară – ca în final – victoria să fie de partea ACCEPTĂRII PERDERII.

Astăzi, în aceste momente cumplite trăim în lumea pierderii.  Ne-am pierdut încrederea în noi, nu mai suntem ce eram, am pierdut ce am fost și nu știm ce o să mai fim. Ne e frică de cel de lângă noi, ne înconjuram cu suspiciune și furie – ne simțim legați fără posibilitatea de a acționa și simțim că ne pierdem.

………

În aceste momente, este importantă acceptarea tuturor reglementărilor impuse de către autorități, indiferent dacă la început experimentăm negarea sau furia. În spatele acestor reglementări se află medici și specialiștii din toate domeniile ce au legătură cu organizarea și derularea unor proceduri specifice aplicate în momente ca acestea.

Recomandarea mea pentru voi este să alegeți și sprijinul psihologic pentru a traversa aceste momente. Psihologii știu ce au de făcut acum în aceste perioadă traumatică – perioadă de criză. Aveți încredere în noi – suntem pregătiți să vă oferim suportul de care voi aveți acum nevoie.

Multă sănătate tuturor! Cu bine! 

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut 

și coordonată de Mihaela GhițăDetalii pe: https://www.authenticmind.ro/