CONSULTAȚII – luna luptei împotriva cancerului de sân
14 October 2019
Dimensiunea Științifică a artei – Domeniul de business din Timișoara susține arta noilor media și educația tinerilor în zona IT
16 October 2019

Pastila antistres – CE ALEGEM? ASTĂZI DESPRE TERAPIA COMPORTAMENTAL DIALECTICĂ

Astăzi am să mă opresc puțin la tulburarea de personalitate borderline – pentru că ea are legatură cu subiectul ”Pastlei Antistres” Persoana care suferă de această tulburare este caracterizată prin instabilitate în relațiile interpersonale, a imaginii de sine, instabilitate afectivă precum și impulsivitate accentuată. 

Persoană prezintă o simptomatologie în care este menționat sentimentul cronic de vid interior, mânia nemotivată și intensă cu dificultate în a o controla sau frica intensă de abandon datorată incapacității tolerării singurătății. Simptomele sunt adesea tranzitorii cu durate de câteva minute sau ore.

Aceste persoane manifesta un comportament suicidar recurent, gesturi sau amenințări de suicid sau comportament automutilant. Suicidul reușește la 8-10% dintre cazuri. Recurența manifestărilor suicidare este adesea motivul pentru care aceste persoane solicită ajutor.

Soluția în aceste cazuri este terapia comportamental dialectică Marsha M. Linehan, cercetător în psihologie la Universitatea din Washington a construit un program specific de terapie care ajuta persoanele afectate să își crească reglarea emoțională și cognitivă, învățând despre declanșatorii care duc la stări reactive și contribuind la evaluarea abilităților de adaptare/de coping care trebuie aplicate în succesiunea evenimentelor, gândurilor, sentimentelor și comportamentelor, ajutând astfel la evitarea reacțiilor nedorite.

…….

Consilierea psihologică și psihoterapia vă ajută să deveniți mai buni și să rămâneți mai buni. Prin urmare vă invit să descoperiți acest lucru în cabinetul psihologului! 

O zi frumoasă vă doresc și mă semnez…

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut 

și coordonată de Mihaela Ghiță

Detalii pe: http://www.authenticmind.ro