Dimesniunea științifică a artei – Tincuța Heinzel – Textile digtale ep. 1
30 March 2020
Dimesniunea științifică a artei – Tincuța Heinzel – ep. 2 – Cercetarea științifică și cercetarea artistică se învață încă din facultate
31 March 2020

Pastila antistres – Ce facem când anxietatea ne cucerește?

Am să mă opresc astăzi la anxietatea generată de tot ceea ce se întâmplă acum cu viețile noastre. Urgia care s-a abătut asupra lumii întregi ne încearcă puterile, rezistența la schimbare, capacitatea de adaptare și ne încearcă sistemele de organizare și funcționare..

Dar ce e anxietatea?

Dr. Albert Eliss în cartea sa „Cum să îți controlezi anxietatea înainte ca aceasta să vă controleze” menționează că „fie ca vă vine a cred sau nu, (anxietatea) este un aspect pozitiv …………

……

În final am să reamintesc de poveștile unde marinarii au fost prinși în mijlocul furtunilor puternice. Ei au continuat să navigheze luptând în felul lor cu furtuna.

Ei au aflat și ne-au transmis prin povești  că atunci când ne trezim în mijlocul unei furtuni întunecate, puternice, ne este greu să ne imaginăm cum arată soarele sau unde este acesta. Dar, dacă privim imaginea radarului este posibil să vedem ieșirea. Altfel spus, păstrați permanent contactul cu radarul dumneavoastră. Furtuna va trece cu siguranță într-o zi.

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut 

și coordonată de Mihaela Ghiță

Detalii pe: https://www.authenticmind.ro/