Dimensiunea științifică a artei: Elena Badea – Colagenul este o moleculă foarte versatilă
23 March 2021
Știința 360 – 23 martie 2021 – Ziua Mondială a Meteorologiei
23 March 2021

Pastila antistres: Copiii, stresul și traficul

 

Traficul, blocajele din trafic, claxoanele puternice, furia de la volan pot afecta persoana de la volan și pe cei de lângă ea. Cum? Declanșând reacția la un element stresor numit de data aceasta  – trafic.

Vorbind despre stres acesta este privit ca un răspuns la un stimul/un element stresor și ca o reacție de adaptare. Stresul poate fi util și face parte din mecanismul nostru pentru supraviețuire. De exemplu, imaginați-vă că faceți drumeții în pădure și vă întâlniți cu un urs. Răspunsul natural de „luptă sau fugă” al corpului are ca rezultat adrenalina și cortizolul pompate în fluxul sanguin pentru a vă ajuta să ……….. 

……..

Imaginați-vă o situație stresantă din trafic din ultimul timp! Cum ați reacționat? Ce ați simțit în corp? Cum credeți că a perceput copilul ce călătorea alături de dumneavoastră– această situație? Care a fost tehnica de adaptare sau liniștire folosită? Care au fost emoțiile lui? Recomandat este să aveți discuții despre modul cum este afectat de stres – și de ce ar avea nevoie pentru a se simți în siguranță. 

O zi frumoasă vă doresc!

Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & psihoterapeut & coach

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță