Dimensiunea științifică a artei: Bogdan Bocșe – Deep fake vs deep learning – oamenilor le este frică de noua tehnologie care ne-ar putea ajuta din cauza lipsei de încredere în aproapele nostru. Ep. 1
24 May 2021
Dimensiunea științifică a artei: Bogdan Bocșe – Deep fake vs. deep learning. Ep. 2
25 May 2021

Pastila antistres – Despre comunicare în cuplu

 

Astăzi te invit să vorbim despre comunicare în cuplu . Este un subiect pe care ai impresia că îl stăpânești dar în același timp în contexte dificile ai impresia că nu știi nimic că ești blocat și că totul se prăbușește în jurul tău.

Ce-ai învățat până în urmă cu ceva timp nu mai corespunde. Nu mai poți folosi tehnicile pe care le – ai văzut în familia de origine și acestea constați că nu se mai aplică. Și apoi te întrebi apoi ce este de făcut? Hai să descoperim împreună!

……..

Cel mai bun mod de a îți îmbunătăți abilitățile de ascultare este practicarea lor. Sper că astăzi te-am pus puțin pe gânduri. Identifică în dialogul cu partenerul sau partenera ta blocajele de ascultare prezentate și eliberează-te de emoțiile toxice pe care acestea ți le produc în corp. Îți garantez că funcționarea asumată, matură și empatică îți va aduce mai multă bucurie în cuplu.

O zi frumoasă! Cu bine!

Roxana Alexandra POPA

Psiholog clinician & Psihoterapeut

https://authenticmind.ro

 

Bibliografie:

Abilități de relaționare în cuplu – Matthew McKay, Patrick Fanning, Kim Pagel

Comunicarea defectuoasă – Douglas Stone, Bruce Patton, Sheila Heen

Cele 7 obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți – Stephen R. Covey 

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță