SCIKiDS Festivalul Științei – o ediție dedicată infinitului
16 November 2020
Dimensiunea științifică a artei:Ioana Mischie – Conceptul transmedia se regăsește chiar și în arborele genealogic al fiecăruia. Ne putem uita la întreaga umanitate dintr-o perspectivă transmedia
17 November 2020

Pastila antistres – Hipnoza

Ca domeniu de cercetare științifică și practică clinică, hipnoza datează de peste 220 de ani. Deși interesul pentru hipnoză a oscilat de-a lungul a două secole, astăzi, el a revenit puternic în atenție fiind frecvent utilizat în cabinetele psihologice.

Hipnoza este un proces în care o persoană, desemnat ca terapeut cu expertiză în hipnoză, oferă sugestii la o altă persoană, desemnat ca subiect, pentru experiențe imaginative care implică modificări în percepție, memorie și acțiune, fenomenele asociate hipnozei reflectând modificări ale conștiinței care au loc în contextul unei interacțiuni sociale.

…….

Hipnoterapia – cu statutul de terapie de scurtă durată a apărut și ca urmare a gradului ridicat de incidență al tulburărilor psihice care avea un impact semnificativ în bugetele de sănătate din diverse țări și în special din SUA. A fost astfel valorizată – hipnoza contribuind semnificativ la procesul de vindecare sau ameliorare a diverselor boli. Astfel hipnoterapia a trecut granița dintre Universul fascinant/magic într-un univers cu tangențe reale cu starea de sănătate a omului. 

Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut & Coach

https://authenticmind.ro/

Bibliografie: Holdevici, I., Crăciun, B. (2015). Psihoterapia tulburărilor emoționale, Editura Trei, București.

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță