Dimensiunea științifică a artei: Aura Bălănescu – Cea de a treia stare a minții – aproape întreaga noastră realitate a ajuns să fie intermediată de tehnologie ep.1
19 October 2020
Dimensiunea științifică a artei: Aura Bălănescu – Tehnologia aduce cu sine o percepție integrativă asupra operei de artă ep.2
20 October 2020

Pastila antistres: „Termenul limită” – instrument al performanței

V-ați întrebat vreodată cum ați putea să vă eliberați eficient de sarcini pentru a putea apoi să vă bucurați de timpul vostru? V-ați întrebat de ce instrument ați avea nevoie pentru mai rezolva din sarcinile amânate sau evitate?

Astăzi am să vă propun un instrument simplu numit ”Termen limită” …

Termenele limită sunt o tehnică simplă, dar puternică de gestionare a timpului, care vă poate ajuta să deveniți mult mai productiv dacă știți să le implementați în mod corespunzător. Mintea noastră trebuie să știe că există un anumit moment în timp înainte de care trebuie să îndeplinim o sarcină sau să realizăm un obiectiv, iar ea trebuie să știe că există termene cu limită dură, care sunt fixe și nu pot fi modificate și termene lejere, care sunt flexibile și pot fi modificate în anumite condiții. 

În cele din urmă, amintiți-vă că termenele limită sunt doar unul dintre multele instrumente pe care le puteți utiliza atunci când vine vorba de a fi mai productiv. Acest lucru înseamnă că pe lângă  instrumentele de creșterea productivității aveți nevoie de angajament și motivație și să luați în considerare importanța construirii unui „ritual al recompensei” de fiecare data când reușiți încadrarea în termenele limită. 

O zi frumoasă vă doresc! 

Cu bine!

Rubrica realizată de – Roxana Alexandra POPA Psiholog clinician & Psihoterapeut și Coachși coordonată de Mihaela Ghiță