Siguranța rutieră în Uniunea Europeană
15 June 2020
Dimensiunea științifică a artei: Love Alina Bohoru – un traseu de realitate augmentată pe Calea Victoriei în București
16 June 2020

Pastila antistres – Tulburarea de personalitate dependentă

*Informațiile din acest articol sunt strict educative. Această înregistrare nu are scopul de a preveni, diagnostica, trata sau vindeca nici o afecțiune. 

Ai întâlnit în drumul tău persoane care trăiesc prin alții, persoane care nu au propriile ținte și interese în viață și își lasă viața în mâinile celorlalți ? Ai întâlnit persoane care sunt de acord cu ceilalți chiar și atunci când consideră că aceștia greșesc de teamă să nu fie respinși? Ai întâlnit persoane care se oferă voluntar să facă lucruri care sunt neplăcute sau umilitoare doar pentru ai face pe ceilalți să-i simpatizeze? Ai întâlnit persoane care se simt devastate atunci când o relație apropiată se încheie și sunt preocupați în mod frecvent de teama ca nu cumva să fie abandonați?

Asta înseamnă că ai întâlnit o persoană cu tulburare de personalitate dependentă. 

…….

Persoana cu tulburare de personalitate dependentă are o șansă spre o viață funcțională și aceasta presupune în psihoterapie foarte multă hotărâre, angajament și convingerea că există soluții pentru o viață mai bună. 

Spuneți-le acest lucru atunci când îi întâlniți pe dependenți, în drumul vostru! 

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut  și coordonată de Mihaela Ghiță

Bibliografie

Len Sperry, (2018), Tulburările de personalitate din DSM-5, București, Editura TreiAarron Beck, Arthur Freeman, Denisa D. Davis și colaboratorii, Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate, Cluj Napoca, Editura ASCR