Dimensiunea științifică a artei: Corina Simion – Școala de fete de la Măgurele a fost un experiment unic pentru România, la sfârșitul secolului al XIX-lea, ep. 2
18 January 2021
Dimensiunea științifică a artei: Corina Simion – Istoria conacului Oteteleșanu merge înapoi în timp până la Doamna Stanca, soția lui Mihai Viteazul. ep. 3
19 January 2021

Pastila antistres – Tulburările de limbaj

 

Astăzi – Întâlnim comunicarea peste tot în jurul nostru – prin diverse canale și prin diverse metode – prin text prin imagini dar mai ales prin vorbire. Limbajul este una dintre cele mai importante activități psihice. Acesta are rolul de a transmite informații, de a ne ajuta să ne exprimăm. Este foarte important însă ca mesajul emis să fie receptat și înțeles corect. Cu toate acestea, nu toată lumea se simte încrezătoare în a vorbi liber sau la o cameră de luat vederi chiar dacă acest mesaj este chiar între prieteni sau între părinte și copil sau între copil și copil. De ce? Una dintre explicații ar putea fi data tulburările de limbaj/vorbire.

……..

Durata intervenției și a recuperării / a corectării limbajului este în funcție de capacitatea de învăţare a copilului, de particularităţile psihice și emoţionale ale acestuia , cât şi de echipa de de intervenție constituită din psiholog clinician/logoped și părinţi copilului aflat în dificultate.

În cazul  în care vă identificati cu una dintre situaţiile prezentate şi doriţi să găsiţi răspunsuri în cazul tulburărilor de limbaj/vorbire, soluția este în intervenția rapidă care în aceste momente este susținută inclusiv prin tehnici online foarte bine puse la punct.

Succes!

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & psihoterapeut & coach

https://authenticmind.ro/

 

(sursa: Rolul art-terapiei și meloterapiei în echilibrarea psiho-emoțională a școlarului dislalic din clasa pregătitoare – terapeut ABA/Logoped Elena Modoran – Revista Logos )

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță