INSULTAȚI BELARUS(IA) spectacole-lectură, acțiune de solidaritate a teatrelor din România cu artiștii din Belarus
2 February 2021
PORTRET: Ştefan Iordache – actorul-Rege, un aristocrat al artelor spectacolului
3 February 2021

PATTERN, o monodramă despre viață, visuri, emoție și regăsire, în premieră la Teatrul Tineretului Piatra Neamț

Timp de o lună și jumătate, regizorul-dramaturg Daniel Chirilă și actorul Daniel Beșleagă au explorat împreună un teritoriu necunoscut, punând pe hartă teme comune, experiențe personale sau împrumutate. Au descoperit împreună o poveste și un personaj, în care regăsim, fiecare dintre noi, ceva din viața familiilor noastre.

Un spectacol care se adresează tuturor categoriilor de public, care încearcă să privească lucrurile dramatice cu detașare și să aducă și puțină lumină, și puțină candoare, și puțin amuzament sau ironie spre autoironie.

„Pattern“ este al doilea spectacol din cadrul programului Blind date, după „O cameră doar a ta“ (regia Mariana Cămărășan). Acest program privilegiază relația regizor-actor, aducând față în față doi artiști care nu au mai lucrat împreună.

Premiera va avea loc vineri, 5 februarie, ora 19.00, la Sala Mare și va fi urmată de alte două reprezentanții pe 6 și 7 februarie de la aceeași oră. De asemenea, spectacolul va putea fi vizionat și în datele de 12, 13, 14, 21 februarie.

Un interviu cu regizorul Daniel Chirilă și actorul Daniel Beșleagă realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea Scena și ecranul difuzată zilnic la Radio România Cultural.