DOCUMENTAR: 25 de ani de la moartea actriței și cântăreței Marlene Dietrich
6 May 2017
Gala UNITER 2017– în direct la Radio România Cultural
8 May 2017

Peste 3200 de artiști și invitați, 503 spectacole și evenimente, 70 de țări la FITS 2017

S-a pus în vânzare al treilea set de bilete pentru cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu care, în acest an, are loc în perioada 9 – 18 iunie. Astfel, încă 44 de repezentații programate în sălile de spectacole sunt disponibile pentru publicul festivalului.

Au rămas mai puțin de cinci săptămâni până la FITS 2017, ediție care se va desfășura sub genericul „Iubire”. Așa cum spectatorii festivalului s-au obișnuit deja, și în programul acestei ediții se regăsesc unele dintre cele mai importante personalități ale artelor spectacolului din lume, dar și unele dintre cele mai dinamice companii de teatru, dans sau circ, pregătite să susțină atmosfera superbă de festival.

Printre reprezentațiile ale căror bilete tocmai s-au pus în vânzare, se află cele ale secțiunii „Întâlnirea școlilor și academiilor de teatru și management cultural” și alte câteva spectacole de excepție, din țară sau din străinătate.

„Rug”, după romanul lui Gyorgy Dragoman, un spectacol al TNRS, este rezultatul unei colaborări deosebite între teatrele din Stuttgart, Dresda, Sibiu și Budapesta, pentru care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu șase actrițe din Germania, România și Ungaria. Rezultatul va putea fi văzut atât la FITS 2017, cât și în avanpremieră, la Sibiu, în prezența regizorului.

„N-ai tu treabă!” este o adaptare scrisă de Cătălin Ștefănescu după Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, pusă în scenă de Teatrul ACT, în regia lui Alexandru Dabija. „Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de cînd lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din tîrg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: N-ai tu treabă!”. (Cătălin Ştefănescu)

„Uau! Pur și simplu!” (A Simple Space) îmseamnă o oră de circ contemporan brut, frenetic și delicat în același timp, șapte acrobați care își testează, fără rezerve, limitele fizice. Înarmați doar cu forță brută și agilitate felină, acești acrobați își lasă garda jos și prezintă o realitate în care oricând pot apărea eșecuri și slăbiciuni. Fără să aibă unde să se mai ascundă, poveștile fiecărui personaj ies la iveală.

Un alt spectacol de circ, elvețian de această dată, este un one-man-show gândit și interpretat de David Dimitri. „În aplauzele voastre…Omul Circ!” este manifestul unui artist „de un talent nebun” (apreciere făcută de faimosul Maurice Béjart) care vrea să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile. „Circus Man” e o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez realizată de David Dimitri – „Lord of The Wire”, după cum l-a numit New York Times.

Pe lângă reprezentațiile de teatru, dans, circ și muzică programate indoor, la FITS puteți participa la spectacole de stradă (outdoor), spectacole lectură, conferințe speciale, lansări de carte, ateliere, filme, întâlnirea școlilor și academiilor de teatru și management cultural sau Bursa de Spectacole de la Sibiu. Vă propunem o experiență complexă, cu un program de o calitate exemplară și de o diversitate unică.

La FITS 2017 sunt așteptați peste 3200 de artiști și invitați care vor prezenta peste 500 de spectacole și evenimente, produse în 70 de țări ale lumii, care vor fi susținute în 71 de spații de joc.

***

Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 (de marți până sâmbătă între orele 11:00 şi 18:00, iar duminică între orele 10:00 şi 14:00), precum şi în reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro. Intrarea este liberă pentru evenimentele în aer liber, precum şi la evenimentele speciale (conferinţe speciale, spctacole – lectură și o parte din secțiunea film).

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.