Portret de țară
30 January 2020
Desen și pictură, prospețime și studiu
13 February 2020

Pictura în epoca post-adevăr

”Grădina din vis”, cea mai recentă expoziție a artistului Vasile Mureșan Murivale ne aduce în lumina caldă-colorată a creatorului. Artistul și-a început cariera ca pictor peisagist și deci, s-ar putea spune că acum, acesta a simțit imperios nevoia reîntoarcerii la origini.

Și totuși, lucrurile ni se dezvăluie a sta altfel. Cu adevărat, pictorul iubește natura pe care nu a părăsit-o însă niciodată, făcând-o leagănul portretelor sau scenelor sale cu personaje. De data aceasta, natura navighează cumva singură, important fiind însă, actul pictării pe care artistul l-a filmat și l-a împărtășit deja, admiratorilor săi, în direct. Chiar și zilele care trec de la momentul deschiderii expoziției (29 ian. 2020) devin importante în sine, prin lumina sau răceala zilei, și nu în ultimul rând, prin invitații care trec pragul generoasei galerii.

”Grădina din vis” este o expoziție caldă, ale cărei lucrări și explicații le puteți urmări în clipul ”Amintiri cu și despre artiști plastici”, de azi -6 febr. 2020.

Realizator Roxana Păsculescu