Măsuri online contra extremiștilor
6 June 2017
Știința în cuvinte potrivite
6 June 2017

Pictura în realitatea virtuală, devine o realitate

Primul performance de pictură în realitatea virtuală, V/ART, a avut loc pe 26 mai, în club Play, în cadrul săptămânii Tehnologiei la București. Cinci dintre cei mai talentatți grafferi din București: Serebe, Ortaku, D21, Lucian Sandu-Milea și Irlo Doidoi au schimbat spray-urile și pensulele cu Tild Brush (un program de computer) și dispozitivul de realitate virtuală.
Pictura în realitate virtuală nu mai are aparența a ceva plan, bidimensional, ochelarii speciali îți permit o incursiune spațială în chiar tușele trase de pensulele virtuale. Cuvintele sunt prea puține și inutile pentru că nu pot descrie senzația de imersare în ceva care nu are nici o materialitate.
Evenimentul V/ART a fost organizat de Gateway VR și Realities, o organizație creată în februarie anul acesta, care reuneșete într-o comunitate, toți specialiștii în Realitate Virtuală și Augmentată, de la domeniul de bussines, la informaticieni, programatori, electronișt și iată și artiști care doresc să se exprime în acest spațiu lipsit de materialitate.
Interviuri cu artiștii grafferi Irlo Doidoi, Serebe și Dan Benzakein – fondatorul comunității Realities.