Ce mai anticipează scriitorii de literatură științifico-fantastică ?
17 October 2017
Avioanele viitorului vor avea propulsie electrică
18 October 2017

Planetariul mobil revine la Timişoara, cu un spectacol nou despre eclipse și anotimpuri

Singurul planetariu mobil din România revine la Timişoara, din 17 până în 21 octombrie 2017, cu un spectacol nou despre eclipse și anotimpuri.

Spectacolul științific A, B, C, D, Eclipsele își propune să suplinească lipsa unei educații astronomice adecvate în școli și să dărâme superstițiile legate de fenomenele cosmice cele mai comune.

Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații de la doi povestitori unplugged, care vor interacționa cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Spectacolele se vor desfășura la Casa Tineretului, între orele 9:00 și 20:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 12 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de 60 de locuri.

Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0752.690.245 şi 0758.365.699 sau timisoara@planetariumobil.ro, sau cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea. Spectacolul A, B, C, D, Eclipseleeste al treilea show prezentat de organizatori la Timişoara.