Cristian Fulaș: “Pentru mine, ca scriitor, a fost foarte util să traduc Proust”
20 November 2022
Sociologul Gelu Duminică, scriitorul Vasile Ernu și experta în politici de gen și minorități Fatma Yilmaz dezbat pe tema identității etnice
21 November 2022

Poezie Românească cu Bogdan O. Popescu și Ruxandra Novac, de Ziua Națională, la Radio România Cultural

Pe 1 Decembrie, sub genericul Născut în România, vă propunem să ascultați, la Poezie Românească, de la ora 22.20, câteva poeme actuale.

Medic și scriitor binecunoscut, autor al mai multor volume de poezie și al unuia de proză scurtă, Bogdan O. Popescu contribuia, în anul 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la volumul colectiv “10X10 Născut în România.” Din acest volum, apărut la Editura Tracus Arte, ascultăm trei poeme în lectura autorului, poeme ce au fost rostite și în cadrul unui spectacol din ziua de 1 Decembrie 2018, transmis în direct de Radio România Cultural.

În cadrul Galei Tinerilor Scriitori din 15 iananuarie 2021, al cărei coproducator este în fiecare an Radio România Cultural, Ruxandra Novac a primit premiul “Cartea de Poezie a anului 2020” pentru volumul ”Alwarda”, carte apărută la editura Pandora M, colecția ANANSI.

Publicase anterior volumul “ecograffiti. poeme pedagogice. steaguri pe turnuri”, inițial la Editura Vinea. Din acest volum de debut vă invităm să ascultați un poem în lectura autoarei, pe 1 Decembrie, la Radio România Cultural.