Cele mai noi cinci producții TNRS prezentate la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD. Critici de teatru importanți din România sunt invitați la eveniment. 
11 March 2019
Actrița Florina Luican a încetat din viață la vârsta de 73 de ani
11 March 2019

Povestea prințesei Turandot ajunge pe scena Teatrului EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezintă miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Turandot – adaptare a basmului teatral al lui Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican. Spectatorii sunt purtați cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prințesă Turandot – de o frumusețe aproape nepământeană și de o istețime care întrece orice închipuire – îi supune unui test pe toți aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenții trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-și pierde viața. Mulți prinți au încercat și niciunul nu a reușit. Acum este rândul lui Kalaf, prințul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare, pentru el, finalul va fi altul?

„O trupă de actori ne readuce la viață această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginația spectatorilor să pătrundă în lumea prințesei Turandot. O lume dominată de frică și de ură dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are șansa de a se schimba. Vă invit să ne fiți alături în această călătorie în trecut și poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!” (Sânziana Stoican) Din lumini picturale și umbre de sunet, Turandot dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din cultura chineză și din tradiția commediei dell’arte, cu detalii subtile de storytelling și inserții de realism psihologic – un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan. Actorii sunt naratorii și personajele enigmaticei povești pe care spectatorii sunt provocați să o descifreze cu cheia propriei imaginații pentru a descoperi o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiți cum numai o dată la o mie de ani poți întâlni.

Turandot după Carlo Gozzi

Regia: Sânziana Stoican | Scenografia: Valentin Vârlan Distribuția: Turandot – Dana Marineci; Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu; Adelma – Camelia Pintilie / Altoum / Ismaele – Alex Popa; Ta – Mircea Alexandru Băluță; Pa – Mihai Mitrea; Zelima – Oana Predescu; Schirina – Mihaela Trofimov; Barach – Oliver Toderiță Light design: Costi Baciu și Cristian Niculescu | Ilustrația muzicală: Sânziana Stoican Regia tehnică: Andreea Ghiciu / Dana Popescu