Prelungirea expoziției „Epidemiile în istoria Țărilor Române. Mărturii documentare”
26 November 2021
Cu prilejul Zilei Naționale, Muzeul Național de Artă al României inaugurează cinci expoziții eveniment, care aduc în prim plan două personalități remarcabile, din diferite epoci, definitorii pentru cultura din România: Dincolo de legendă. Neagoe Basarab și Pallady 150
28 November 2021

Povestiri din studioul artelor Sâmbătă 27 Noiembrie ora 21:00

Realizator Magdalena Tara
Invitat special Designerul Liza Panait

“M-am născut în satul Borzești din județul Botoșani. Știu că pe la vârsta de 4-5 ani stăteam ore întregi lângă bunica mea din partea mamei, care țesea la război adevărate minuni. Îmi plăcea să aleg firele pentru bunica mea și eram încântată de superbele țesături născute din mâinile ei. Apoi ne-am mutat în București. Îmi amintesc cu câtă plăcere mergeam la o mătușă pentru a vedea țesăturile superbe pe care ea le păstra într-un cufăr cu amintiri. Eram încă elevă când mergeam destul de des la magazinul „Victoria” și trăgeam cu ochiul la croitoresele care croiau haine în față clienților. Acolo am învățat să fac primele tipare și mi-am făcut primele haine. Apoi am început să îmi croiesc singură hainele pe care le coseam de mâna (un fel de „haute couture”, cum s-ar spune, de nevoie, pentru că nu aveam mășină de cusut).
Nu am căutat să mă deosebesc de alți designeri, dar întotdeauna mi-am dorit să am propriul stil pentru că am apreciat întotdeauna originalitatea și creativitatea. Și consider că alături de tenacitatea și puterea de muncă, acestea sunt punctele mele forțe.”
Liza Panait