#dansezi? Hai la Moșteniri Coregrafice: Avangarda!
29 October 2021
S-a stins din viață dirijorul Petre Sbârcea, cel mai longeviv director al Operei Naționale din Cluj – Napoca, fost director și dirijor principal al Filarmonicii de Stat din Sibiu
30 October 2021

Povestiri din studioul artelor Sâmbătă 30 Octombrie – ora 21:00

Realizator Magdalena Tara
Invitat special  Pianista Ramona Horvath
 
Ramona Horvath – Considerată ca fiind “unul dintre cei mai originali pianiști din Paris” (Jazz Hot), pianista cu “muzicalitate maximă, tehnică impecabilă și tușeu de catifea” (Jazz Magazine), Ramona HORVATH concerteazè cu mare succes pe diferite scene franceze și europene, în cluburi, sali de concert și în cadrul unor festivaluri: Austria (Sala Radio ORF, Bosendorfer Hall),Belgia, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Ungaria , etc.
 
Ramona Horvath a absolvit Conservatorul de Muzică din București iar în prezent este unul dintre cei mai virtuoși pianiști români de jazz cu un variat repertoriu muzical. A fost eleva și mai apoi partenera de scenă a marelui pianist Jancy Korossy, alaturi de care a sustinut numeroase concerte la doua piane, in principal in afara Romaniei (Germania, Austria, Ungaria, Italia, Spania, Portugalia..).Cei doi pianisti au inregistrat un album editat la casa de discuri “Electrecord”, intitulat “Dor De Acasa” (2008) album premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (România, 2009).
 
De cativa ani pianista este stabilita la Paris unde s-a impus deja ca unul din muzicienii cei mai activi ai scenei jazz. Pana in prezent Ramona si-a lansat in Franta la celebra casa “Black&Blue” trei albume in nume propriu, in trio, quartet si duo, ce s-au bucurat de mare succes in presa de specialitate din Franta : Libération, Jazz Magazine, Jazz Hot, Pianiste Magazine, Classica,Télérama …etc… Cel mai recent disc al pianistei “Le Sucrier Velours” (in duo alaturi de contrabasistul francez Nicolas Rageau) a facut insa unanimitate in plus si in presa internationala (USA, Austria, Ungaria, Olanda…etc).
 
Ramona a atras atenția postului naționalTVR – International/Cultural care i-a consacrat câteva emisiuni portrete, din ciclul “români de succes din diaspora”. Iar recent am putut-o vedea și la televiziunea franceză TV5.
Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul artistei: www.ramonahorvath.com