Storymania: Dinu Lipatti – ultimul recital
31 March 2018
AUDIO Deschiderea expoziției temporare „Basarabia – 100 de ani de la Unirea cu România”
31 March 2018

Povestiri din studioul artelor – sâmbătă 31 Martie 2018 ora 21

 

Invitat special Margareta Pâslaru

Realizator Magdalena Tara

 

Motto: ” In tinerete ne straduim sa ne facem un nume, la maturitate trebuie sa folosim ‘numele‘ spre binele altora”

Margareta Pâslaru

Sanda Faur-Dima Revista Flacăra Nr. 52 _30.12.1961Interviul “Flacării” cu Margareta Pâslaru: “(…) Da, discul 3002, cu piesa “Chemarea mării” pe una din fețe, a cunoscut cel mai mare tiraj în 1961: 26.000 exemplare de la prima ediție (…)”

Edmond Deda “Parada muzicii usoare romaneşti” 1968: “Margareta Pâslaru s-a impus în viața muzicii ușoare româneşti, printr-un stil personal de interpretare, la crearea căruia au contribuit calitățile de timbru și inflexiuni ale vocii sale dar, mai cu seama, talentul ei actoricesc înăscut, de unde rezultă grija deosebită pe care solista o arată față de interpretare. Margareta Pâslaru a știut – intuitiv – să creeze un stil atât de original, încat mulți dintre interpreții noștri apăruti ulterior au fost tentați să o imite.”
Elly Roman – coperta discului EDD 1217 – Electrecord 1968: “Izbucniri neașteptate ale unor răzvrătiri vocale nemaiauzite până atunci, dădeau din capul locului o amprentă cu totul personală tuturor interpretărilor noii cântărețe. .”
Magazin 01.02.1969: „Margareta Pâslaru, deținătoarea „Discului de Aur pe anul 1968”, decernat de Electrecord, a fost și ea invitată la Cannes, unde i s-a înmânat Trofeul M.I.D.E.M. Printre deținătorii din anul acesta ai discului de marmură s-au aflat Adriano Celentano (Italia), Udo Jurgens (Austria), Mireille Mathieu şi Dalida (Franța), Amalia Rodriguez (Portugalia), Beatels-ii (Anglia).”
Doru Popovicicompozitor, muzicolog, Informaţia, 11.07.1981: “(…) În ultimii ani,Margareta Pâslaru a atras în mod deosebit atenţia prin talentul ei – real – de compozitoare. Se remarcă, din ce în ce mai mult, bogata-i inventivietate melodică şi ritmică şi acea intuiţie rară de a genera mult râvnitele şlagăre, niciodată banale, întotdeauna pline de vitalitate! Margareta Pâslaru ştie să dea naştere şi unui climat de suavă poezie, asociat unui timbru cu rezonanţe de violoncel, precum şi unui joc de scenă sugestiv (…)”
Paul Urmuzescu, compozitor CD “Margareta forever” 2006 –“(…) Părerea mea este că ce a reprezentat Maria Tănase pentru muzica populară, Margareta – un unicat de talent – este pentru muzica ușoară si va rămâne înscrisa în istoria marilor artiști. (…)”
Octavian Ursulescu, Independent 18.08.2006: “(…) Margareta Pâslaru este o legendă vie, perpetuată nu numai de cântecele ei fără vârstă, dar și de acțiunile ei umanitare și producțiile TV. (…)”
Ileana Pop, Jurnalul National, 23.11.2007: “Margareta la 15 ani? O adolescentă cu totul specială, apariţie telegenică, ţinută, atitudine de invingătoare, o voce unică şi o bucurie imensă de a cănta!(…)”
Viorel Cosma, Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008: (…) O activitate care o surprinde atât ca interpretă de muzică populară, muzică uşoară dar, în acelaşi timp, chiar şi de compozitoare. Margareta Pâslaru figurează în Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (…)”
Prof. dr. Mihai Cosma, 24.11.2010, TVR3: “(…) am considerat parcurgând paginile de creație ale doamnei Margareta Pâslaru că domia sa face parte din clasicismul muzicii românești prin valoarea compozițiilor pe care le are, prin impactul acestor compoziții asupra tuturor generațiilor aș spune. (…)”
Daniela Caraman Fotea, „Greii”… muzicii uşoare româneşti, 17.10.2011, Radio Romania Cultural: “(…) Distincția, demnitatea, sinceritatea, pasiunea demersului artistic pornesc din certitudinile împlinirilor: artistice, familiale, împletite cu gestul admirabil al carității.(…)” 
Titus Andrei, Colecția ta de muzică, Radio România Actualități, 11.10.2015: “(…) Până și cei mai distanți maeștri față de muzica ușoară au recunoscut-o ca fiind o foarte talentată interpretă, compozitoare cu inventivitate melodică, ea ocupând scena și ecranul cu egală disctincție. O carieră impresionantă răsplătită cu peste 80 de premii, onoruri și diploma (…)”