Bucureşti FM – Be FM
12 September 2016
Festivalul Internațional de Literatură și Lectură (FILL). Ediția Proză Scurtă
12 September 2016

Pregăteşte-te de şcoală cu Radio România, la Gaudeamus!

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară revine în inima Capitalei, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui, bulevardul Regina Elisabeta), pentru ediţia cu numărul 14. Organizat în fiecare toamnă în preajma debutului de an şcolar, de către Radio România (prin Centrul Cultural Media), evenimentul este gazda ideală pentru toţi cei care îşi încheie în aceste zile pregătirile pentru acest moment, fie ei elevi, părinţi sau cadre didactice.

Timp de 11 zile, între 15 şi 25 septembrie, vă aşteptăm , înarmaţi după caz (cu liste de recomandări, fotografii pe mobil – ultimul trend în materie de luat notiţe – sau doar cu chef de citit), la târgul de la care nu prea aveţi cum să plecaţi cu mâna goală. Adăugăm, ca argumente pro Gaudeamus Carte Şcolară, amplasarea într-un spaţiu cunoscut şi uşor accesibil din orice zonă a oraşului, programul extins – 10.00 – 20.00 – care le va permite chiar şi celor mai ocupaţi să ajungă, măcar pentru o oră şi oferta generoasă a participanţilor, nume de top din sfera editorial-educaţională din România.

Ce vă aşteaptă la Gaudeamus Carte Şcolară 2016? Toate cele de mai jos şi multe altele, din care fiecare poate alege ce îi place şi îi este util:

 Cea mai mare parte a manualelor, pentru diverse discipline, avizate pentru acest an şcolar;

 Materiale auxiliare, pentru toate vârstele, cu o largă acoperire tematică: enciclopedii, dicţionare, culegeri, atlase, lucrări pentru pregătirea examenelor, caiete de activităţi şi fişe de lucru pentru preşcolari şi elevii din ciclul primar (acestea fiind doar câteva dintre categoriile de auxiliare pe care le veţi găsi la târg).

 Beletristică – numeroase volume din literatura română şi universală, incluse (sau nu) în bibliografie şcolară, pe care le puteţi răsfoi pe îndelete, ca să vă convingeţi că merită să citiţi mai mult decât fragmentele din manuale.

 Hărţi, planşe didactice, modele tridimensionale, mobilier şcolar şi alte materiale din această categorie.

 Cele mai recente apariţii editoriale şi titlurile în vogă printre tinerii cititori … de toate vârstele, pentru cititorii profesionişti, mereu în căutare de noi poveşti.

 Locul unde puteţi să aduceţi cărţile de care nu mai aveţi nevoie, dar care pe altcineva ar putea să mai bucure încă. Noi le putem găsi un nou cămin, prin campania „Cărţile se întorc acasă”.

Târgul este deschis zilnic între orele 10.00 şi 20.00, cu excepţia zilei de duminică, 25 septembrie, când programul este 10.00 – 15.00. Intrarea este liberă.

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară – un eveniment Radio România

Partener principal: Primăria Municipiului Bucureşti

Sponsori: BRD Groupe Société Générale, Vodafone România şi Automobile Dacia

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, mediaTRUST, Spectacular şi RATB.