Începe Noaptea Albă a Filmului Românesc – avanpremiere, filme tribut și invitați speciali în 8 locații din București
21 September 2017
“mother!”, cel mai nou film regizat de Darren Aronofsky, deschide Dracula Film Festival
21 September 2017

PREMIERĂ: FERICIREA E O MISIUNE IMPOSIBILĂ ÎN NOUL SPECTACOL DE LA TEATRUL APOLLO111 – ANDREI MĂJERI MONTEAZĂ ‘PULVERIZARE’ –

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit — PULVERIZARE — în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România. Din distribuție fac parte Smaranda Caragea, Ada Galeș, Alex Bogdan și Nicholas Cațianis, scenografia e semnată de Alexandra Panaite, proiecțiile video de Eranio Petrușka și mișcarea scenică de Flavia Giurgiu. Premiera are loc pe 30 septembrie.

Satelit, o competiție inițiată de Teatrul Apollo111 și publicația SUB25, a căutat și premiat proiecte ale regizorilor sub 35 de ani, bazate pe texte ale unor autori români contemporani.

Despre Pulverizare, regizorul Andrei Măjeri spune:

Nu poate fi vorba de fericire într-o lume în care în permanență trebuie să ‘tinzi spre excelență’.

Despre imposibilitatea fericirii și necesitatea iminentă a uitării ne vorbesc, de foarte multe ori cu un umor acid, cele patru personaje ale spectacolului: doi bărbați și două femei. Cei patru sunt incapabili să relaționeze în mod real. Sunt oameni care trăiesc în niveluri diverse ale unui joc inuman, pe paliere sociale disparate, dar totuși legate printr-un fin cordon ombilical — umanitatea lor. Trăiesc aparent în efigie, luptând încă înăuntrul lor pentru dreptul suprem de a fi auziți: ‘Cânți în mintea ta/ Alergi în mintea ta /Dansezi în mintea ta/ Aluneci în mintea ta/ Înoți în mintea ta’. Asistăm la dezintegrarea unor potențiali oameni, la implozia lor și, metaforic vorbind, la transformarea din stele în găuri negre.

Spectacolul propune un univers expozitiv, un catwalk pe care acești pseudo-eroi epuizați își defilează reprizele de trăit (compuse din multă cruzime, rușine, umilință și presiune). Publicul este martor direct al unei sublimări de-o intimitate sfâșietoare. Atmosfera este una susținută de proiecții și ilustrație muzicală, la fel care în marile show-uri de modă. Civilizația spectacolului este creditată la maximum. Bineînțeles, toate acestea sunt doar curse pentru fragilele carcase ale celor patru: ‘Corpuri înghețate într-o mișcare repetitivă, mecanică, automată’. ‘

Andrei Măjeri a absolvit în 2012 secția Regie Teatru la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A regizat spectacole la Teatrul Național ‘Lucian Blaga’ Cluj-Napoca, la Teatrul Național ‘I.L. Caragiale’ din București, la Teatrul ‘Aureliu Manea’ Turda și la Teatrul Național ”Marin Sorescu’ din Craiova. Spectacolele sale au fost premiate la festivaluri în țară.

Alexandra Panaite este licențiată în Arta Scenografică la UNATC București și a semnat decorul și costumele pentru spectacole la Teatrul Teatrul Național ‘I.L. Caragiale’ din București și Teatrul Național ”Marin Sorescu’ din Craiova, dar și pentru zeci de scurt-metraje și spoturi publicitare.

Textul piesei a fost tradus în limba română de Eugen Jebeleanu.

Premiera spectacolului ‘Pulverizare’ va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19:00. Spectacolul deschide cea de a VII-a ediție a Maratonului Teatrului Independent — Bucharest Fringe, care a susținut crearea acestui proiect.

Biletele se pot cumpăra online, pe www.Apollo111.ro

Apollo111 reprezintă mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.

www.Apollo111.ro

www.Facebook.com/Apollo111.ro

www.Instagram.com/Apollo111.ro