Ce filme intră de astăzi în cinematografe?
28 September 2018
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU IDIȘ – TES FEST
29 September 2018

Premiera „iHamlet” de Elise Wilk în regia lui Mihnea Chelaru, în secțiunea Radio Teen-Fest din cadrul festivalului Excelsior Teen-Fest

Teatrul Național Radiofonic anunță premiera producției „iHamlet” de Elise Wilk,  adaptarea radiofonică și regia artistică Mihnea Chelaru, joi, 4 octombrie, de la ora 23.05, la Radio România Actualități. De vineri, 5 octombrie, producția poate fi ascultată și pe site-ul nostru www.eteatru.ro, secțiunea Colecții, în playlistul Radio Teen-Fest.

Teatrul Național Radiofonic inaugurează în cadrul festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior Teen-Fest secțiunea Radio Teen-Fest, o secțiune de teatru radiofonic pentru adolescenți și tineri, disponibilă online pe siteul www.eteatru.ro în secțiunea Colecții.

Radio România oferă în ultimii ani publicului tânăr o serie de producții de teatru radiofonic care abordează problematici ale vârstei adolescenței racordate la realitățile vieții contemporane. Familia disfuncțională, descoperirea iubirii și a sexualității, raportul cu școala și exersarea relațiilor sociale, confruntarea cu moartea sunt câteva din temele pieselor produse în ultimii ani la teatrul radiofonic. În acord cu creșterea interesului acordat de dramaturgi și regizori acestui nou public, Teatrul Naţional Radiofonic susține debutul noilor dramaturgi,  descoperă și adaptează piesele dedicate acestui segment de public în formare. Complementar acestei direcții de susținere a dramaturgiei noi, actualizările dramaturgiei clasice oferă tinerilor o cale de acces spre temele perene ale literaturii dramatice, recontextualizate în lumea contemporană. Nu în ultimul rând, scenarii radiofonice originale, scrise special pentru mediul auditiv, pun în pagină sonoră teme ale romantismului negru, ale culturii pop, ale istoriei ultimului secol citite din perspectiva valorilor tinerilor de azi.

Lista producțiilor va fi completată cu noi titluri pe măsura creșterii ei.

Acum puteți asculta o serie de autor Elise Wilk: Pisica verde, Exploziv, iHamlet (adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihnea Chelaru)

Scenariile originale ale Ilincăi Stihi care semnează și regia artistică: Maldoror, Argentina și Biblia neagă a lui William Blake.

 

Debutul absolut al autorului Sandu Macrinici cu Ping-pong (regia Mihnea Chelaru)

            Producția în premieră „iHamlet” va fi prezentă în acestă toamnă în două concursuri interrnaționale de teatru radiofonic, la Prix Europa Berlin (13-19 oct.) și la Prix Ex Aequo Bratislava (13-16 nov).