Placebo cantă la Arenele Romane pe 28 Iunie
17 January 2017
Autorul lunii ianuarie la Editura ART: Florin Bican
18 January 2017

PREMIERĂ LA ARCUB: “ARTISTS TALK”

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vă invită la premiera oficială a spectacolului de teatru “Artists talk”, realizat de Gianina Carbunariu. Autoarea este unul dintre cei mai montați dramaturgi români la nivel internațional și singura regizoare din România prezentă în selecția oficială a celebrului Festival de la Avignon.

Premiera spectacolului “Artists talk” va avea loc pe 25 și 26 ianuarie 2017, de la ora 20:00, la Sala de Spectacole a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90. Co-producție ARCUB și Asociația Piese Refractare și realizat cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și Institutului Francez, spectacolul pune în scenă, sub forma unor discuții ale artiștilor cu publicul, o temă de interes în societatea actuală: problematica eticii în creația artistică. Personajele sunt artiști invitați la discuții cu publicul sau emisiuni televizate, care, în fața unor întrebări incomode, își trădează adevărata părere despre subiectul tratat în opera pe care tocmai au prezentat-o.

Spectacolul se joacă în limbile engleză, română și franceză (cu supratitrare în română și engleză). Celor patru actori cunoscuți pe scenele bucureștene – Ilinca Manolache, Ruxandra Maniu, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță – li se alătura Bogdan Zamfir – absolvent al Școlii Superioare de Actorie a Conservatorului Regal din Liege, în prezent colaborator al cunoscutului regizor francez Joël Pommerat.