Premiera spectacolului “Frumoasa din pădurea adormită” la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” din Sibiu
28 January 2019
În răspăr – despre Caragiale, Pintilie și școala românească de teatru și film
29 January 2019

Premieră la Teatrul Luceafărul – Alice în Oglindiria


Un nou titlu va îmbogăți afișul curent al Teatrului Luceafărul din Iași începând cu data de 3 februarie. Alice în Oglindiria  ecea dintâi premieră a anului 2019 realizată de o echipă de artiști de valoare:regizorul Gavriil Pinte și scenografa Roxana Ionescu. Gavriil Pinte a lucrat cu teatre de top din țară, precum Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Odeon din București, dar și în zona teatrului radiofonic, fiind laureat cu un Premiu UNITER pentru acest gen. Roxana Ionescu este scenograf și profesor la UNARTE București, unde coordonează departamentul de specialitate.

Pornind de la a doua carte a lui Lewis Carroll cu Alice, Through the Looking Glass/Alice în țara din oglindă, o capodoperă apărută în Anglia în 1872,  regizorul Gavriil Pinte a imaginat un spectacol vizual, modern, cu un design sonor special. “Alice, un copil, visează că trece prin oglindă într-o lume în care se joacă o mare partidă de șah. La început, Alice se află în câmpul al doilea al tablei de șah, pion, dar dacă va ajunge în ultimul câmp va putea deveni regină. E ocălătorie inițiatică în care copilul va avea de înfruntat seducțiile unui imaginar fabulos, încercările prin care Alice va trece o pun față în față cu personaje care amintesc de fantasmele medievale, răstălmăcite în chei bizare, deformate până la  absurd. Lewis Carroll prevestește astfel  problemele omului actual – incomunicarea,  deriziunea limbajului,  înstrăinarea,  pierderea identității. Copilul, omul în fond,  ia contact cu  aceste  probleme, le  cunoaște prin vis ca să fie pregătit, este inițiat,  să le identifice și să le  înfruntecând le va re-întâlni în stare de veghe.”, precizează regizorul. Opțiunea repertorială e provocatoare, iar echipa artistică i-a imaginat o formă scenică pe măsură, cu mijloace de expresivitate în care vizualitatea și onirismul sunt determinante. Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 6 ani.

În rolul Alice, spectatorii o vor urmări pe actrița Raluca Pintilie, alături de care evoluează Ioana Natalia Corban, Gabriela Andrei, Alex Iurașcu, George Cocoș, Claudiu Gălățeanu, Dragoș Maftei, Aurelian Diaconu, Cătălin Cucu,Cristian Gheorghiu.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro. Prețul unui bilet este 16 lei.