VISUL AMERICAN LA TEATRUL DE COMEDIE TUDOR CHIRILĂ REVINE PE SCENĂ DUPĂ DOI ANI ÎNTR-UN SPECTACOL MARCA IARINA DEMIAN
25 November 2021
California Suite, primul spectacol regizat de Andrei Huțuleac, în premieră la unteatru
25 November 2021

Premieră la Teatrul Tineretului Piatra Neamț: „O scrisoare pierdută”

 

Spectacolul „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, are premiera în datele de 26, 27 și 28 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Mare.

 

„Să avem curajul să vedem și să auzim ce a spus Caragiale“, căci „e grav să fii caragialesc fără să știi“. (Alexandru Dragomir)

 

Luciditatea satirizantă cu care a știut să pună sub lupă disfuncționalitățile mecanismului social, în formula umorului inteligent, îl recomandă pe Caragiale drept un autor dramatic ce merită revizitat, ca un exercițiu de căutare a echilibrului într-o lume aflată în criză. Mentalitatea-kitsch, adică mediocritatea care proliferează în special în societățile instabile, obsesia conspiraționismului, excesele identitare care acoperă vidul valoric, comportamentul social subordonat interesului personal și de grup, nu interesului comunitar, sunt tare ale societății românești, și nu numai, care s-au perpetuat din secolul lui Caragiale până azi.

 

„O scrisoare pierdută”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, prima premieră a Teatrului Tineretului din stagiunea 2021/2022, va putea fi vizionată și în datele de 4, 5, 17 și 18 decembrie.

Un interviu cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu, realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea „Scena și ecranul”.