60 de spectacole invitate la Euromarionete Arad 2017!
4 May 2017
Actorii Teatrului Anton Pann revin la Bucuresti!
5 May 2017

Premiera oficială a spectacolului DON JUAN la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie prezintă vineri 5 mai și sâmbătă 6 mai, ora 19.30, la Sala Studio premiera oficială a spectacolului DON JUAN adaptare după Molière, regia Andrei și Andreea Grosu, scenografia Vladimir Turturica

Distribuția din data de 5 mai 2017: Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman);

Distribuția din data de 6 mai 2017: Dan Rădulescu (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman);

Molière (1622 – 1673), cel mai mare comediograf al clasicismului francez și totodată unul dintre cei mai înzestrați regizori și actori ai vremii, s-a impus în dramaturgia universală  prin cele 30 de comedii scrise pentru trupa sa de teatru. Amintim câteva titluri esențiale: Școala femeilor, Tartuffe, Mizantropul, Avarul și Bolnavul închipuit.

Celebrul Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească (nici de data asta definitiv) în Franța lui Molière. Prin definiție, Don Juan nu este un personaj statornic și dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere și operete în care apare de fiecare dată altfel.

Acum Don Juan revine într-o formă nebănuită pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980. La fel de seducător, dar chiar mai neastâmpărat decât în trecut.