FITS 2021. Biletele pentru 130 de spectacole cu public și 79 de reprezentații online, în vânzare. Aproximativ 2.000 de bilete vândute în prima oră!
22 July 2021
creart/Teatrelli și Goethe Institut București aduc în premieră publicului vorbitor de limba română cel mai recent proiect teatral al Rimini Protokoll, compania germană care a revoluționat teatrul la nivel monidial
26 July 2021

Premiera spectacolului în aer liber „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este un spectacol de teatru cu marionete gigantice și muzică live, care va avea premiera între 23-25 iulie 2021. De vineri până duminică, începând cu ora 21:00, Piața Libertății din Timișoara se va transforma într-o lume a fantasticului.

Spectacolul este produs în cadrul proiectului Cămine în mișcare: Centriphery și este rezultatul colaborării artiștilor Ciprian Tauciuc (pictor și butafor la Opera Română din Timișoara), Conny Zenk (Austria – Festival der Regionen/RAD Performance), Lia Pfeiffer (director artistic Asociația Prin Banat/ Atelierul de pufoșenii), Livia Coloji (Balamuc/Gruni), Ovidiu Mihăiță (Auăleu) și Xiri Noir (Danemarca – Dansehallerne), alături de actori timișoreni și din țară, muzicieni și voluntari din cadrul comunității locale. Având ca inspirație povestea omonimă culeasă de Petre Ispirescu în anul 1862, spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” redă o poveste a supranaturalului folcloric românesc, despre filosofia mitologică, nemurire, fericire, viață și moarte.
interviu de Madalina Corina Diaconu
foto M.C.Diaconu