Sejsomograf – Kracovia 2018
29 June 2018
Perinatal TOTAL – Primul congres internațional Perinatal TOTAL, desfășurat în perioada 27 – 30 iunie a.c. la Centrul Internațional de Conferințe de la Sinaia, cu tema ”Primele 1000 de zile”
1 July 2018

Simulatoare Medicale – Primul Congres Internațional Perinatal TOTAL (1st International Perinatal TOTAL Health Congress)

Inspirată din domeniul aviației, unde fiecare pilot, înainte de a intra la comanda avionului trebuie să aibă ”la activ” ore de simulare de zbor,  simularea medicală este astăzi parte integrantă din ceea ce înseamnă pregătirea viitorilor medici – din specialități diferite, inclusiv din neonatologie.
La primul Congres Internațional Perinatal TOTAL, care se desfășoară în aceste zile la Sinaia, te poți ”antrena” inclusiv pentru o naștere, pentru că în spațiul expozițional amenajat la Centrul Internațional de Conferințe, există un astfel de simulator, în care eroina principală este un manechin care reproduce extrem de fidel o femeie aflată în travaliu.
 
Corina Negrea a stat de vorbă cu Delia Tozaru, reprezentant medical pentru compania Medical Simulator Projects, companie care face informarea, instruirea și evaluarea personalului medical cu ajutorul echipamentelor și simulatoarelor medicale de ultimă generație.

”Știința în cuvinte potrivite, 29 iunie 2018”

Simulatoarele de nastere Noelle Gaumard si NewBornHal Gaumard.