SĂRBĂTORI FERICITE!
1 January 2020
Ascultă vocile de azi – Invitat medicul psihiatru Aurel Romila
6 January 2020

Profesoara Sanda Manu la “Ascultă Vocile de Azi”

Sanda Manu- foto Adriana Grand

Profesoara Sanda Manu a strigat catalogul la Ascultă Vocile de Azi, iar numele pe care le-a rostit strălucesc de ani buni pe scenele din România.

Fata unui cunoscut actor, Ion Manu, cel care a realizat pentru prima dată emisiunea ‘’Ora Veselă’’ la radio, a devenit o cunoscută regizoare de comedie ale cărei creații s-au jucat cu succes, ani mulți, pe scenele din România.

A făcut facultatea în perioada stalinistă, dar spune că școala de teatru, sub influența rusească, a continuat să fie bună și în acei ani.

S-a dedicat activității didactice încă de la sfârșitul facultății, fiind asistenta marelui actor Ion Finteșteanu.

A avut un talent deosebit de a recunoaște talente și de a le cultiva.

Radu Beligan a fost cel care cu emoţie i-a făcut un laudatio, in 2009, cand i-a fost conferit titlui de doctor honoris causa : „Sărbătorim astăzi triumful unei minunate cariere artistice. Inteligenţa, sensibilitatea, foamea de cultură, ambiţia, uriaşa putere de muncă, grija faţă de tânăra generaţie şi dragostea pentru ţară au făcut din Sanda Manu una dintre personalităţile cele mai respectate şi îndrăgite în lumea teatrului’’

Sanda Manu va vorbi despre viața sa în teatru și în școală la Ascultă Vocile de Azi, pe 2 ianuarie 2020, de la ora 17.00.

Realizator: Anamaria Spătaru