E timpul să afli mai multe despre literatura universală!
21 September 2022
Acest „balet” periculos… Teatrul ca rezistență. Oameni de teatru în arhivele Securității de Cristina Modreanu se lansează la București
21 September 2022

Profesorul britanic și autor Pro Cultura, Dr. Nicholas Campion, a fost desemnat câștigătorul premiului Carlos Jaschek 2022, în cadrul celei de-a 29-a Conferințe a Societății Europene pentru Astronomie Culturală (SEAC),Timișoara

 

La  aproape trei ani de la lansarea de către editura Pro Cultura a ediției în limba română a cărţii semnată de Dr. Nicholas Campion „Astrologie și Cosmologie în Religiile Lumii”,  eveniment ce a avut loc la Timișoara în cadrul Conferinței internaționale a Societății Române pentru Astronomie Culturală (SRPAC) ‒ organizatorul desemnat al celei de a 29-a Conferințe SEAC  în 2022 ‒ consemnăm un  nou moment remarcabil.

SEAC (The European Society for Astronomy in Culture http://www.archeoastronomy.org/) ‒  influentă asociație profesională academică, al cărei obiectiv este astronomia în cultură, o știință interdisciplinară care reunește științele cu științele umaniste  ‒  a acordat prestigiosul premiu Carlos Jaschek 2022, profesorului britanic și autor Pro Cultura, Dr. Nicholas Campion, pentru realizări remarcabile în cercetare și educație.

Ceremonia de acordare a premiului a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în prezența președintelui SEAC, A. César González-García (Spania), vicepreședinților Georg Zotti (Austria) și Marc Frîncu (România), acesta din urmă fiind totodată și președinte al comitetului local de organizare a evenimentului, precum și a speakerilor și participanților, fizic și online, din 17 țări.

Comitetul de selecție al premiului a evidențiat realizările profesorului Nicholas Campion, serviciul extraordinar pe termen lung desfășurat în domeniu și contribuția sa susținută pentru promovarea astronomiei culturale și arheoastronomiei. Dr. Fabio Silva de la Universitatea Bournemouth, a adresat un mesaj online, lăudând întreaga activitate academică și de cercetare a profesorului Nicholas Campion.

Din 2007 Dr. Campion este directorul de programe al masterului în astronomie culturală și astrologie de la Universitatea Wales Trinity Saint David (UWTSD), un program unic care explorează istoria și cultura relației umanității cu cerul. Dr. Campion a afirmat că „studierea modului în care înțelegem cosmosul, cerul și stelele reprezintă o caracteristică unică a ofertei pentru studiul științelor umaniste la UWTSD”.

Prezenți la conferința SEAC, doi dintre absolvenții masterului în Astronomie Culturală și Astrologie (University of Wales Trinity Saint David, MA in Cultural Astronomy and Astrology https://www.uwtsd.ac.uk/ma-cultural-astronomy-astrology/), și-au prezentat lucrările punând în evidență valorile academice ale Universității : Alessandro Berio (Brazilia) și Alina Pelteacu (România), reprezentantul editurii Pro Cultura.

În ultima zi a conferinței SEAC, Dr. Campion a acordat un interviu pentru Radio România Timișoara, vorbind despre modul în care este corelată astronomia și cultura în activitatea de  predare și cercetare la UWTSD.

 

Cartea „Astrologie și Cosmologie în Religiile Lumii”, a profesorului Nicholas Campion a fost publicată în limba română de Pro Cultura: 2019 ediție hardcover, 2022 ediție paperback.

 

Cartea se distribuie prin Librăria Mihai Eminescu – București; Librarium, Cartepedia; Cărturești; Libris.

 

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Radio România Cultural

Pentru detalii vizitați:

ASTROLOGIE ŞI COSMOLOGIE ÎN RELIGIILE LUMII