Record absolut de participare: Astra Film Junior 2017 debutează cu 20.746 bilete vândute și sute de rezervări pe lista de așteptare
16 October 2017
Aseară a avut loc lansarea FNT 2017
17 October 2017

Radio România Cultural duce Festivalul Național de Teatru în toată țara

 

 

În perioada 20 – 30 octombrie, marii invitați de la Festivalul Național de Teatru se vor auzi la Radio România Cultural.

Pe toată durata Festivalului Național de Teatru, RRC va avea singurul studio de radio instalat chiar în Teatrul Național din București unde vor veni în direct vedetele din festival.

Scena și ecranul, emisiunea specializată pe teatru, începe prima zi a festivalului avându-l  invitat de onoare pe Evgheny Mironov, actorul care deschide ediția 2017 cu Hamlet / Collage,  în regia lui Robert Lepage, spectacol produs de Teatrul Națiunilor din Moscova.

Pe toată perioada festivalului vor fi invitați în studioul amplasat în holul Teatrului Național din București regizori, de la cei foarte tineri, dar deja bine cunoscuți (Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu, Radu Iacoban, Adrian Damian, Irina Moscu, Cari Tibor), la numele consacrate (Geanina Carbunariu, Radu Alexandru Nica, Răzvan Mazilu, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Yury Kordonsky, Helmut Sturmer), până la actorii care joacă în cele 53 de producții românești invitate în FNT 2017 (de la Ana Ciontea și Gheorghe Visu,  la Andi Vasluianu și Mihaela Teleoacă sau Virginia Mirea și Mihai Calin).

Emisiunea Vorba de cultură îl va avea invitat, în săptămâna 23 – 27 octombrie pe George Banu, profesor, teoretician și reputat critic al teatrului european, cel care a fost prezent la înființarea festivalului și la toate cele 26 de ediții de până acum.

De asemenea, Radio România Cultural va înregistra și difuza ulterior Conferința George Banu în dialog cu Ion Caramitru, organizata sâmbătă, 28 octombrieora 18.00  pe scena Ateneului Roman.

Reportaje și interviuri de la FNT vor fi în toate emisiunile de actualitate culturală de la RRC,  în timpul săptămânii și în week-end.

La fel ca în ultimii ani, Radio România Cultural participă la FNT cu alternativa radiofonică a unor spectacole aflate în selecţia oficială, în programul evenimentului fiind inclusă secţiunea FNTON AIR.

Anul acesta, selecția pieselor de teatru radiofonic propusă se conturează în jurul personalității celui căruia ii este dedicată cea de-a 27-a ediție a Festivalului National de Teatru: actorul Victor Rebengiuc.

Cele 42 de producții realizate de Teatrul Național Radiofonic vor putea fi ascultate în toată ţara pe frecvențele Radio România Cultural sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

Găsiți programul FNT – ON AIR aici: //radioromaniacultural.ro/fnt-on-air-teatru-radiofonic-program-2017/