Pavel Bartoș: “Talentul are nevoie de muncă”
16 September 2020
Începe DokStation 5! Filme documentare cu și despre Depeche Mode, Gorillaz, ZZ Top, Pavarotti și alții, la Grădina cu filme și DESCHIS Gastrobar
16 September 2020

Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER

Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 21 septembrie, de la ora 22.30, în aer liber, la Teatrul de Vară din Craiova. Cea de-a 28-a edție a Galei se desfășoară la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului “Marin Sorescu”.

Trei dintre producţiile de teatru radiofonic ale Societăţii Române de Radiodifuziune sunt nominalizate la această ediţie: „Hamlet” de William Shakespeare, adaptarea radiofonică şi regia artistică Mihai Lungeanu, „Jos comunismul – joc pe calculator de strategie şi RPG” de Ema Stere, regia artistică Attila Vizauer și „Frumoasa adormită şi trezită” de Alexandra Ares, regia artistică Diana Mihailopol.

La Premiile Galei UNITER 2020 a fost nominalizată și jurnalista Raluca Rădulescu, realizatoarea emisiunii Scena și Ecranul, de la Radio România Cultural, alături de Oana Cristea Grigorescu și Irina Zlotea, redactori la Teatrul Național Radiofonic.

Juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020 format din Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareș – critic de teatru, Crina Mureșan – actriță, Cristina Rusiecki – critic de teatru va decide câștigătorii celor 11 categorii de premii. De asemenea, vor mai fi acordate premii speciale și premii pentru întreaga activitate, iar Festivalul Național de Teatru va fi recompensat cu Premiul de Excelență, pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediții conduse de Marina Constantinescu.