NeoNlitic 
23 October 2018
Buletin cosmic
24 October 2018

#raportuldegarda.ro – Se lansează Campania „Câștigăm speranță pentru femeile din România”!

Se lansează Campania „Câștigăm speranță pentru femeile din România”!

”Cancerul de sân este unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de cancer, cu o prevalență și mortalitate crescute, atât în România, cât și în întreaga lume. Inegalitățile în managementul acestei maladii au reprezentat subiectul unei întâlniri la nivel înalt la Parlamentul României.”, scrie raportuldegarda.ro în numărul de astăzi.

Un studiu prezentat la ESMO 2018, o recentă conferință de specialitate, a demonstrat eficiența unei combinații de medicamente în tratamentul cancerului mamar triplu-negativ avansat local și metastazat, in cazul unor paciente care nu au primit anterior alt tratament, mai scrie raportuldegarda.ro. Cancerul mamar triplu-negativ este cea mai agresivă formă de cancer mamar, care apare predominant la femeile tinere.

”Transplantul de celule stem hematopoietice la pacienții cu sclerodermie severă demonstrează efecte sustenabile și la 11 ani după intervenție”, arată un studiu al cărui acronym este SCOT,prezentat în cadrul întâlnirii Anuale a Colegiului American de Reumatologie (ACR).