Interviu cu Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. De ce Ordinul lui Trump amintește de Holocaust? 
30 January 2017
Storymania – Cercetarea românească la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană
30 January 2017

Realitatea virtuală ca metodă de tratament în psihologie

foto: http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca , UBB, în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Facultăţii de Psihologie a UBB funcționează AVALON, Institutul de studii avansate în psihoterapie și sănătate mintală aplicată (http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro)

Aici există două platforme avansate de cercetare: MATRIX, care folosește realitatea virtuală și robotica în tratamentul psihologic și SkyRa , pentru  analize la nivel neurobiologic.

AVALON ( Advanced Virtual Application Laboratories of Napocensis) a fost inaugurat în anul 2011 și face parte din Complexul Camelot (Clinical Amphitheatre for Excellence Laboratories Of Therapies) din Cluj Napoca, o investiție în valoare de peste 2 milioane de Euro.

Astăzi – partea  a III a și ultima a interviului realizat la Cluj Napoca cu profesorul universitar Daniel David, directorul institutului, profesor dr. în știinte cognitive clinice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York/SUA si director pentru cercetare la Albert Ellis Institute, New York/SUAUSA. Din 2016, și prorector pentru cercetare, competitivitate-excelenta si publicatii stiintifice la UBB