Prima ediție din 2022 a Grădinii cu Artiști – 21 – 22 mai, în Parcul Grădina Icoanei
16 May 2022
Victor Dumănescu, invitat la pupitrul dirijoral în „Aida” la Opera Națională București
17 May 2022

Recomandări culturale 17 mai

Cu ocazia sărbătoririi Zilelor Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, astăzi au loc numeroase evenimente atractive. Detalii pe site-ul: muzeul-satului.ro.

 

La Galeria Orizont are loc expoziția de pictură și sculptură a  8 artiști. Expoziția poate fi vizitată până pe 29 mai și este cu vânzare.

 

De la ora 19:00, Filarmonica George Enescu prezintă Stagiunea de marți în Sala mică a Ateneul Român cu un recital de harpă. Solistă: Evelina-Daiana Andrieș.

 

Institutul Cervantes  prezintă unui ciclu cinematografic omagial dedicat regizorului Arturo Ripstein şi scenaristei Paz Alicia Garciadiego. Detalii pe site-ul: bucarest.cervantes.es.

 

Turneul național „Pianul călător” al pianistului Horia Mihail  se desfășoară în perioada 12 mai – 17 iunie. Astăzi „Pianul călător” ajunge la Deva. Ora 19:00, la Sala Pro Arte.

 

De la ora 19:00 are loc spectacolul „Oameni singuratici”, adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann. Regia Florin Caracala.

 

Concert susţinut de artistul Antal Zalai. Ora 19:00, la Centrul de Cultură Arcuş de la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe.

 

Teatrul Național Târgu-Mureș prezintă spectacolul „Villa Dolorosa”, pe textul scris de Rebekka Kricheldorf. Regia Theodor-Cristian Popescu.