PORTRET: Anda Călugăreanu – un talent artistic imens, plecat mult prea devereme
24 October 2021
În perioada 25-29 octombrie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” este Ovidiu Andriș
25 October 2021

Recomandări culturale luni, 25 octombrie 2021

 

 

  • Până la data de 30 octombrie,poate fi vizitată în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția de relief ceramic„Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.
  • Expoziția„140 de ani de relații diplomatice Spania-România” se desfășoară în toată luna octombrie, în cadrul Muzeului Național de Istorie a României, organizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei la București.Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.
  • Până la data de 30 ianuarie 2022,Expoziția „Perspective“, semnată de artistul Mircia Dumitrescu, la parterul Galeriei Naționale de la MNAR, (miercuri – duminică, orele 10 – 18):https://www.mnar.arts.ro/descopera/expozitii-temporare/349-perspective
  • Muzeul Național de Artă al României și Institutul Prezentuluiprezintă expoziția „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean”, deschisă la data de 14 octombrie 2021. Cu un caracter documentar, aceasta propune o contextualizare a itinerării expoziției Henry Moore la București, Bratislava, Praga și Budapesta în 1966–67.
  • În fiecare sâmbătă, între orele 11.00 – 12.30, în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, au locAteliere pentru copii (4 – 12 ani), cu participare pe bază de bilet de intrare în muzeu, pe teme legate de fauna și flora din Delta Dunării.