Deschiderea expoziției EFIGII ISTORICE a artistului Valentin Tănase
27 November 2020
Ilustrată din Amsterdam – “Copii pierduți pe plajă”
30 November 2020

Recomandări culturale – luni, 30 noiembrie 2020

Orchestra Română de Tineret susține un concert extraordinar difuzat în onoarea Zilei Naţionale a României și a Preşedinţiei germane a Consiliului Uniunii Europene. Ora 19:00, la adresa: https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana.

 

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București. Toate concertele pot fi  urmărite online, pe site-ul earlymusic.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube – Bucharest Early Music Festival.

 

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează o serie de concerte, recitaluri și expoziţii dedicate Zilei Naţionale a României. Evenimentele sunt transmise live pe Pagina de Facebook a instituţiei (https://www.facebook.com/Centrul-de-Cultura-AUGUSTIN-BENA-Alba-173204689496678).

 

Filarmonica de stat Oradea prezintă un concert simfonic cu lucrări, în primă audiţie ale unor compozitori români contemporani. Dirijor Romeo Rîmbu, solist Emil Vişenescu–clarinet. Concertul este difuzat pe pagina de facebook.com/fila.oradea şi pe canalul youtube.com/user/FilaOradea. Programul cuprinde lucrările: „Ceasuri” de Doina Rotaru, „Elegia minacciosa” de Dan Dediu şi Concertul pentru clarinet, coarde şi percuţie „Ipostaze 2”, a lui Adrian Iorgulescu.

 

 

A doua parte a Festivalului SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” continuă cu o serie de concerte  transmise live din câteva dintre cele mai frumoase muzee și reședințe istorice private din București. Concertele sunt interpretate de muzicieni remarcabili din Rusia, Germania, Spania, Japonia, Argentina și România. De la ora 19:30  este transmis în direct concertul  „Plăcerile lumești ale lui Beethoven – I. Ein Riesling, Bitte!”. Invitați: Mihaela Martin (vioară), Răzvan Popovici (violă), Frans Helmerson (violoncel), Justus Grimm (violoncel), Diana Ketler (pian) și José Gallardo (pian).

 

 

Premiera spectacolului „Cochilii”, de Radu Popescu, în regia lui Ionuţ Cornilă, va fi transmisă online de Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi pe pagina de Facebook a Naţionalului ieşean, de la ora 19:00. Vor interpreta actorii Horia Veriveş, Mălina Lazăr, Petronela Grigorescu, Cosmin Maxim, Ada Lupu, Dumitru Năstruşnicu.

 

 

Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti organizează DaFeSt 2020 – Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio, ediţia a XXIV-a. Evenimentele pot fi urmărite gratuit pe site-ul festivalului – dafest.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale festivalului. De la ora  19:00 puteți urmări piesa „Nunta”, regia Alexandru Grecu, iar de la ora 21:00 – „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois”, regia Andrei Măjeri.