Valori europene România  – Germania. Orchestrele Naţionale de Tineret – un film original difuzat în premieră online pe 2 decembrie 2020, ora 19:00
30 November 2020
Recomandări culturale – miercuri, 02 decembrie 2020
2 December 2020

Recomandări culturale – marţi, 01 decembrie 2020

Maria Gheorghiu și pianistul Radu Grațianu continuă tradiția ultimilor ani și oferă publicului evenimentul – „Cu tricolorul la vedere”, în cadrul serilor „Folk lângă șemineu”. Spectacolul se desfășoară online, pe canalul de YouTube al artistei – ora 20:00. Concertul conține 18 cântece, fiecare având căte o poveste, alcătuind împreună un spectacol-lecție de istorie.

 

Opera Naţională Română Iaşi difuzează Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediţia Centenar – ora 18:30 pe site-ul instituției: operaiasi.ro. Evenimentul a avut loc pe 9 octombrie 2018 şi a premiat performanţele artiştilor lirici români în stagiunea 2017-2018. La această gală au participat mari artişti ai scenelor internaţionale, printre care soprana Patrizia Ciofi, tenorul Fabio Armiliato și soprana Chiara Giudice.

 

 

Filarmonica Sibiu, dirijată de Simona Strungaru, a pregătit un program alcătuit din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale româneşti. Concertul este transmis în direct pe canalul de youtube şi pagina de facebook a filarmonicii.  Conceptul, intitulat „Tribut Maria Tănase”, o are în prim-plan pe solista Irina Sârbu. Concertul va fi transmis în direct pe canalul de youtube, pagina de facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu – ora 19:00. www.facebook.com/FilarmonicaSibiu;www.youtube.com /Filarmonica Sibiu

 

 

„20 de ani de Cărtureşti.  Până pe 6 decembrie, cartureşti.ro şi editurile partenere construiesc un „MiniStory”, un târg de carte online pentru copii. Discuţiile dintre copii şi invitaţi vor fi transmise live pe paginile de facebook ale librăriilor Cărtureşti şi ale editurilor participante.

 

 

A doua ediţie a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfăşura în perioada 1-10 decembrie, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film: a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe o televiziune- ComedyEst, şi pe platforma Digi online.

 

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța organizează  a 46-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului. Programul include 15 evenimente, printre care și două premiere. La 18:30 puteți viziona spectacolul „La mulți ani, România mea!” – în Foyer Teatru.