„Case de muzicieni”
26 October 2021
Festivalul HomeFest #7
27 October 2021

Recomandări culturale miercuri, 27 octombrie 2021

 

 

  • Un spectacol al divinei comedii umane, comic, uman și divin, ,, Ad libitum” prezintă o radiografie verticală care demonstrează că oricare dintre noi poate deveni oricare dintre ei, prin prisma a șapte cupluri care încearcă să comunice sub ochii noștri, fiecare etaj aducând un nou tip de umor, o nouă formulă a comediei. Spectacol susținut de Teatrul Apropo, miercuri, 27 octombrie, ora 19:00.

 

 

  • În perioada 17 septembrie – 17 decembrie 2021 are loc Expoziția Internațională de Caricatură– Portret. Bacovia 140, realizată de Victor Eugen Mihai – Vem. Pentru această expoziție, au desenat, timp de 4 ani, 180 de artiști din 50 de țări. S-au strâns peste 350 de desene, iar expoziția pe care publicul vizitator o va putea admira până în 17 decembrie 2021 este alcătuită dintr-o selecție a celor mai reprezentative lucrări. Expoziția poate fi admirată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”.

 

  • ,,ÎmpreLună”, în regia și scenariul Cristinei Giurgea, este un spectacol despre prietenul aflat în propria imaginație, descoperit din întâmplare și care a existat întotdeauna alături de tine ca un altfel-de-tu. Spectacolul este susținut de spectacol de Teatrul Ion Creangă în Amfiteatrul VăraTIC, miercuri, 27 octombrie, ora 18:00.
  • Până la data de 30 octombrie,poate fi vizitată în Sala de Sticlă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, expoziția de relief ceramic„Revenirea la Viață” a artistului Claudiu Moldoveanu. Cele 36 de lucrări expuse transmit mesajul optimist al creatorului care, în ciuda faptului că este nevăzător, reușește să dea viață lutului și să îl facă să comunice.
  • Expoziția„140 de ani de relații diplomatice Spania-România” se desfășoară în toată luna octombrie, în cadrul Muzeului Național de Istorie a României, organizată în parteneriat cu Ambasada Spaniei la București.Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.